Skip to content

Een Wondervol Weekend

Een nieuw initiatief en een kleine droom van mij.

In 2019 maakte ik kennis met Art Based Learning. Ik was zo enthousiast over deze methodische didactiek van Jeroen Lutters dat ik me erin ben gaan specialiseren. Inmiddels mocht ik ruim tweehonderdvijftig deelnemers begeleiden. Dit deed ik bij een tentoonstelling, in een museum en ook binnen een digitale omgeving. Op deze manier gaf ik deelnemers in kleine groepen een nieuwe kunstervaring mee door te  leren van kunst in plaats van over kunst.

 

Tijdens de vele evaluaties kreeg ik prachtige reacties terug: “Deelnemers waren geroerd wat kunst bij ze in beweging had gezet. Waren verwonderd in wat voor persoonlijk inzicht het kunstwerk teweeg had gebracht. De rust, de tijd voelde als thuiskomen in hun eigen zijn. Een museumbezoek zou nooit meer hetzelfde zijn.”

 

Allemaal reacties waar ik heel blij van werd. Heel dankbaar ook dat kunst als kennisbron dit teweeg kon brengen.

 

Ik voelde dat ik meer wilde doen en dat het mooi zou zijn als de ervaring van Art Based Learning in een creatieve manier verwerkt kon worden. Een paar uur, die een masterclass Art Based Learning doorgaans duurt, zou te kort zijn.

 

Daarom heb ik een weekend ontwikkeld die in het teken staat van rust, inspiratie en energie opdoen door kunst die voor iedereen toegankelijk is.  Wil je meer weten? Neem dan contact met mij op.