Skip to content

En dan is het zover, ik vertrek bij Plaza Cultura

In het programma ’Ik vertrek’ worden mensen gevolgd die een wending geven aan hun leven. Ze laten het zekere, het bekende achter zich en kiezen voor iets nieuws. Ook ik laat het zekere en iets heel moois achter en ga een nieuw pad bewandelen. Het woord vertrek heeft verschillende betekenissen. Graag neem ik je mee in wat het voor mij betekent.

Vertrek als afscheid, 

Natuurlijk, vertrekken is afscheid nemen. En dat doe ik met pijn in m’n hart. Ik ga mijn twee fantastische en lieve collega’s Kristel en Heleen verlaten. En afscheid nemen van het hartverwarmend én hardwerkend netwerk waar ik me de afgelopen zes jaar in heb begeven. Maar zoals ze zeggen ’afscheid nemen bestaat niet’, we gaan elkaar vast en zeker nog tegenkomen.

Vertrek als begin,

Elk vertrek is weer de start van een nieuw begin. Ik zie uit naar de nieuwe wending in mijn loopbaan. Per 1 november a.s. ga ik namelijk voor 24 uur aan de slag als Beleidsmedewerker Kunst & Cultur en Gemeenschapsfuncties bij Mijn Gemeente Dichtbij voor de gemeente Boxtel en Sint-Michielsgestel. Ik heb er zin in.

Vertrek als ruimte,

Plaza Cultura was een hele fijne werkomgeving waar ik alle ruimte heb gekregen om me persoonlijk te kunnen ontwikkelen. Het was ook de plek waar ik samen met Heleen en Kristel Plaza Cultura kwalitatief en kwantitatief heb kunnen laten groeien. Zo hebben we in Sint-Michielsgestel volop kansen gezien én genomen om het cultuuronderwijs samen met de scholen verder uit te bouwen en te verstevigen. En in Vught is, naast het onderwijs, ons werkveld flink verbreed binnen het sociaal domein en buitenschoolse cultuureducatie. Hierdoor maakten we kennis met nieuwe doelgroepen zoals bijvoorbeeld zorg- en welzijnsorganisaties en bedienen we alle inwoners van Vught van 0 tot 100 jaar.

Plaza Cultura heeft me veel gebracht

Ik kijk terug op vele fijne afspraken, bijeenkomsten, scholingen en kunstprojecten. Ze leverden betekenisvolle gesprekken op en brachten verwondering met zich mee; dat is de kracht van kunst en cultuur. Maar bovenal ben ik trots op de talloze verbindingen die we -ook in de moeilijke jaren tijdens Corona- hebben gemaakt en versterkt tussen deelnemers, bezoekers, publiek en makers. Ik vertrek met een gerust hart en weet: ik ben niet ver weg; onze wegen gaan zich vast nog kruisen.

Via deze weg bedank ik het fijne, lieve en grote netwerk van Plaza Cultura.

Graag tot ziens!

 

Foto: ‘Buurtkracht-Krachtbuurt’ – Angelique Kleijne, Project Schatten van Zonneheuvel, 2022.